Aξιοθέατα

Νεκρομαντείο του Αχέροντα

Το Νεκρομαντείο ή Νεκρομαντείο (ελληνικά: Νεκρομαντεῖον) ήταν ένα αρχαίο ελληνικό ναό της νεκρομαντεία αφιερωμένο στον Άδη και την Περσεφόνη. Σύμφωνα με την παράδοση, βρισκόταν στις όχθες του ποταμού Αχέροντα στην Ήπειρο, κοντά στην αρχαία πόλη της Εφύρας. Η ιστοσελίδα αυτή θεωρείται από τους θιασώτες να είναι η πόρτα του Άδη, το βασίλειο των νεκρών. Η περιοχή βρίσκεται στο σημείο συνάντησης των ποταμών Αχέροντα, ο Πυριφλεγέθων και Κωκυτός, που πιστεύεται ότι ρέει μέσα από το νερό και το βασίλειο του Άδη.

Αρχαία Νικόπολις

Νικόπολη (Αρχαία Ελληνικά: Νικόπολις, «Πόλη της Νίκης») ή Actia Νικόπολη ήταν μια αρχαία πόλη της Ηπείρου, που ιδρύθηκε το 31 π.Χ. από τον Οκταβιανό σε ανάμνηση της νίκης του επί του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στο Άκτιο το προηγούμενο έτος. Ήταν αργότερα η πρωτεύουσα της Ηπείρου Vetus. Είναι στη δυτική ακτή της Ελλάδα.

Ζάλογγο

Ζάλογγο (ελληνικά: Ζάλογγο) είναι ένας προηγούμενος δήμος στην Πρέβεζα περιφερειακή μονάδα, Ήπειρος, Ελλάδα. Από την τοπική 2011 μεταρρύθμισης της κυβέρνησης είναι μέρος του Δήμου Πρέβεζας, του οποίου είναι μια δημοτική μονάδα. Πληθυσμός 5.043 (2001). Η έδρα του δήμου ήταν στο Κανάλι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το μοναστήρι του 18ου αιώνα, Ζάλογγο, απαθανάτισε με την προκλητική μαζική αυτοκτονία από μια ομάδα Σουλιωτών γυναίκες. Τα ερείπια της αρχαίας Cassope που βρίσκεται κοντά στο χωριό Καμαρίνα.

Πολεμικό μουσείο στο Ακτιο

Η ναυμαχία του Ακτίου ήταν η αποφασιστική αντιμετώπιση της τελικής Πολέμου της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Ήταν μια ναυμαχία πολέμησαν μεταξύ των δυνάμεων του Οκταβιανού και τις συνδυασμένες δυνάμεις του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας VII. Η μάχη έλαβε χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ., στο Ιόνιο Πέλαγος, κοντά στην πόλη του Ακτίου, στη ρωμαϊκή επαρχία της Ηπείρου Vetus στην Ελλάδα. Στόλο του Οκταβιανού διατάχθηκε από τον Marcus Βιψάνιος Αγρίππα, ενώ στόλος Antony υποστηρίχθηκε από τα πλοία της βασίλισσας Κλεοπάτρας της πτολεμαϊκής Αιγύπτου.

Το Σπήλαιο της Ανεμότρυπας

Η ιστορία του σπηλαίου σε Ανεμότρυπα Πραμάντων Ιωαννίνων ξεκινάει κάπου στο έτος 1960. Δύο νέα εποχή, Αποστόλης Λάμπρης και Γεώργιος Κ. Καρακώστας, πήραν εντολή από τον πρόεδρο της Κοινότητας να διανοίξουν σχισμή, η οποία εκπέμπουν ψυχρό αέρα για να εξερευνήσετε το εσωτερικό, με την ευκαιρία της άφιξης του Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, ο αείμνηστος Άννα Πετροχείλου. Crawling με μεγάλη δυσκολία μετά βρήκαν 10 μέτρα πλάτος λάκκο.
Το σπήλαιο έχει τρία επίπεδα. Το μεσαίο έχει αναπτυχθεί για τον τουρισμό. Ο ποταμός φαίνεται στο τέλος της διαδρομής τουριστικό, δημιουργώντας έναν καταρράκτη 2 μέτρων, ακριβώς κάτω από το μονοπάτι. Το νερό επανεμφανίζεται στην πηγή σε χαράδρα, 25 μέτρα κάτω από την είσοδο της σπηλιάς.
Η ανέπτυξε τμήμα έχει μήκος 250 μ. κάτω από όμορφα χρωματιστά σταλαγμίτες έχουν σχηματιστεί τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, ροζ και λευκό.

Ποταμός Λούρος

Η Λούρου (ελληνικά: Λούρος) είναι ένα ποτάμι στην περιοχή της Ηπείρου, στην βορειοδυτική Ελλάδα. Όπως προκύπτει από το έδαφος σε μια μεγάλη πηγή που βρίσκεται αμέσως βόρεια από το χωριό Βουλιάστα, στα Ιωάννινα περιφερειακή μονάδα. Ρέει νότια μέσω ενός φαραγγιού, και στη συνέχεια, ένα φράγμα που ακολουθείται από ένα υδροηλεκτρικό σταθμό. Η Λούρου ρέει παρελθόν πόλη της Φιλιππιάδας, που αποτελεί το σύνορο μεταξύ της περιφερειακής μονάδας Άρτα και Πρέβεζα περιφερειακή μονάδα. Το ποτάμι στη συνέχεια στρέφει ανατολικά στην Πρέβεζα περιφερειακή μονάδα, που διέρχεται από το δήμο Λούρου, το όνομά του από τον ποταμό. Οι Λούρου τότε αδειάζει μέσα στα έλη στο βόρειο άκρο του Αμβρακικού κόλπου.

πηγή: http://en.wikipedia.org/

FacebookTwitterGoogle PlusYouTubeRSS Feed